Актуално

Принц Чарлз е с коронавирус

След като от Бъкингамският дворец заявиха, че един от служителите им е дал положителна проба за COVID-19, докато кралица Елизабет II е била там, стана ясно, че един от монарсите също е поразен от вируса.

Принц Чарлз е дал положителна проба за коронавирус, съобщават от Кларънс Хаус, цитирани от BBC. Съпругата му, Камила, също е била тествана, но нейната проба е отрицателна.

Двамата ще останат изолирани в замъка Балморал, Шотландия.

71-годишният син и наследник на престола на кралица Елизабет II имал само леки симптоми на вируса, „и е в добро здраве“, съобщават говорителите му.

Засега не е ясно точно как Чарлс се е заразил с COVID-19, но преди две седмици, той се срещна с принц Алберт от Монако, който също даде положителна проба за вируса. 24 часа преди това, Чарлс за последно е видян с майка си, кралица Елизабет II.

Въпреки пандемията, монархът продължи да изпълнява задълженията си към короната, но вместо да се здрависва с хората, той използваше поздрава намасте.

Навярно кралското семейство е предполагало, че е много вероятно поне един от тях да се разболее от вируса, за това всички монарси са разпръснати из цяла Великобритания и далеч от Лондон. Кралицата и принц Филип са в замъка Уиндзор, а принц Уилям и херцогинята Кейт Мидълтън са в Норфолк.