Актуално

За кого важи забраната за влизане в и излизане от София

Забраната за излизане от и влизане в София не важи и за аварийните автомобили на електродружествата, на тези които се занимават с интернет разпространение и за автомобили, които превозват работници, каза на извънредния брифинг здравният министър Кирил Ананиев малко преди полунощ.

„Това ограничение не важи и за служебните автомобили, които превозват работници и е необходимо да влязат или да излязат от София, за да стигнат до работните си места. Като шофьорът, който управлява автомобила, трябва да посочи кое е предприятието, в което отиват да работят и съответно телефона на управителя, директора, ръководителя на съответното предприятие. Ако даден работник пътува с личното си превозно средство, той също трябва да посочи предприятието, в което отива и телефона на неговия работодател в декларацията, която подава.

За него се определя времеви график, в който може да влезе или да излезе от територията на София, за да стигне до работното си място и този график е – от 06.00 часа сутринта до 08.00 часа сутринта и връщането е също от 18.00 до 20.00 часа. След тези часове нямат право да се движат хората с лични автомобили“, добави Ананиев.

„В рамките на града засега няма ограничения“, каза вътрешният министър Младен Маринов.