Актуално

Напрежение в кв. „Факултета“ в столицата заради мерките

При недоволството във „Факултета“ е задържан един нарушител, който е установено, че е бил с ограничителна заповед. Това каза пред журналисти в квартал „Факултета“ директорът на СДВР гл. комисар Георги Хаджиев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

Хаджиев посочи, че до полицейско присъствие в квартала се е стигнало, след като е подаден сигнал, че жена се нуждае от полицейска помощ, защото е била нападната.

„Знаете за новата заповед. Създали сме организация. Разговаряхме и с управителя на „Т Маркет“ и магазинът е зареден напълно. Опитваме да сме диалогични и да не предприемаме репресивни мерки, към настоящия момент те дават резултат”, допълни той.

Органите на реда ще извършат проверка дали действията на жителите на квартала са провокация и са били предварително организирани.
„Не мога да коментирам възгласите за оставка“, каза още Хаджиев.

По-рано през деня стотици жители на „Филиповци“ и „Факултета“ се събраха на КПП в кварталите, за да изразят недоволството си от въведените мерки, съобщи „Фокус“. Жителите на двата населени предимно с роми квартала крещят „Оставка“.

В свое интервю по-рано днес столиният кмет Йорданка Фандъкова успокои, че напрежението във „Факултета“ е намаляло и увери, че взетите от Общината мерки не са дискриминативни, а целят опазване на гражданите и техните близки.

Снимка: Ладислав Цветков, бТВ