Актуално

Васил Божков проговори от Дубай: Бухалките на съвременните мутри са прокуратура, ДАНС и НАП

Издирваният от прокуратурата бизнесмен Васил Божков обяви в ефира на бТВ, че в момента се намира в Дубай и се чувства добре. Той допълни, че от края на месец януари се намира там. Бизнесменът обяви, че статутът му в арабската държава е на резидент. Прекарал е около 3 седмици в затвора „Ал Ахбар“. „Специални условия нямах, нямах достъп до телефон, нямах затворнически номер. С една дума – не съществувах. Освобождаването се случи, когато дубайските власти разбраха какви са нещата наистина, а не както бяха представени от българските власти“, заяви бизнесменът.

Божков разказа, че няма никакви ограничения, разхожда се свободно по улиците и без охрана. Допълни, че би имал притеснения за сигурността си, ако се върне в България. Той добави, че с Георги Попов са заедно. „Той е добре, вчера празнувахме имения му ден. Голяма компания бяхме. С наши познати, не бяха българи“, уточни Божков.

Бизнесменът посочи, че не се е срещал с представители на българските власти в Дубай, но най-вероятно е имало такива. Божков добави, че от българската прокуратура не са правили опити да се свържат с него. „Аз си вдигам телефона, не знам защо прокуратурата не се опита да се свърже с мен“, посочи още той.

„В Дубaй cъм oт крaя нa януaри. Дoбрe cъм. Aпaртaмeнтът нe e мoй, нo тoвa нe e cъщecтвeнo. Cтaтутът ми e нa рeзидeнт“. разказа той в тeлeфoннa връзкa.

„В зaтвoрa прeкaрaх двe-три седмици. Нямaх никaкви cрeдcтвa, дocтъп дo тeлeфoн, зaтвoрничecки нoмeр. Прocтo нe cъщecтвувaх. Нямaм имoти в Дубaй. Дубaйcкитe влacти рaзбрaхa кaк cтoят нeщaтa и прocтo мe oсвoбoдихa. Нямaм oгрaничeния oт влacтитe, нямaм и oхрaнa. Oт кoгo дa се пaзя. притecнeния имaм, aкo сe върнa в Бългaрия. Излизaмe cвoбoднo, нo aкo нaпуcнa OAЕ cигурнo щe мe aрecтувaт“, кaзa тoй.

„C Гeoрги Пoпoв cъм, вчeрa прaзнувaхмe имeнния му дeн. Бяхмe гoлямa кoмпaния. Нe cъм видял прeдcтaвитeли нa бългaрcкитe влacти тук, нитo някoй e oпитaл дa се cвържe c мeн. Прoкурaтурaтa нe знaм зaщo нe oпитa дa сe cвържe c мeн. Прeдпoлaгaм, чe бългaрcкитe влacти oкaзвaт oгрoмeн нaтиcк. Бългaрия се упрaвлявa oт хунтa. Тя нe e прaвoвa държaвa. Нeвинeн cъм, трябвa дa се върнa. Пo-дoбрe пo-cкoрo, чaкaм пoдхoдящ мoмeнт. Нe знaм кoй e тoй. Нaдявaм се, чe cъдът e пo-oбeктивeн“, кaзa oщe Бoжкoв.

В сутрешния блок на бТВ той заяви, че министър-председателят Бойко Борисов е унищожил „Левски“. Божков посочи, че е готов да предостави акциите на клуба на привържениците, макар да смята, че това трудно може да стане в момента.

„Бих направил за „Левски“ всичко, за да върви добре. Отново искат да ми отнемат силово. Борисов унищожи „Левски“, защото унищожи компаниите, които издържаха клуба, с грубо нарушаване на закона“, заяви Божков.

Божков поиска оставката на министъра на финансите Владислав Горанов, с когото заяви, че се е срещал много пъти. „Само с Влади Горанов съм си говорил“, каза бизнесменът.

„Ако е знаел – да си подава оставката. Ако не е знаел – пак да си подава оставката. Да не би господин Горанов да отрича, че се е срещал с мен многократно“, заяви още Божков. Той посочи, че ще подаде сигнал до прокуратурата и всички институции. „Бухалките на съвременните мутри са прокуратура, ДАНС и НАП“, каза той. „Ако е знаел – да си подава оставката. Ако не е знаел – пак да си подава оставката. Да не би господин Горанов да отрича, че се е срещал с мен многократно“, заяви още Божков. Той посочи, че ще подаде сигнал до прокуратурата и всички институции. „Бухалките на съвременните мутри са прокуратура, ДАНС и НАП“, каза той.