Актуално

НСО обяви, че оказва пълно съдействие на военната прокуратура

НСО обяви, че оказва пълно съдействие на военната прокуратура по разследването срещу нейния офицер, обвинен за ръководител на група за поръчкови убийства, рекет и наркотици. По-рано днес говорителката на главния прокурор сийка Милева съобщи, че бандата е извършила убийството на бизнесдамата Станка Марангозова. Неин организатор е подполковник от НСО, действащ служител и член на масонска ложа.

По повод обявено досъдебно производство за предумишлено тежко престъпление, извършено на 10 октомври 2019 г., срещу членове на организирана престъпна група, за ръководител на която бе обявен служител на Националната служба за охрана (НСО), НСО заявява, че на Софийската военноокръжна прокуратура се оказва пълно съдействие по продължаващите действия на разследващите органи.

Ръководството на НСО очаква на службата да бъде предоставена информация по случая с оглед на предприемане на всички законосъобразни действия спрямо служителя. НСО категорично заявява, че при установена вина следва да бъде понесена цялата строгост на закона.

Междувремнно стана ясно името на гарда от службата

Подполковник Борис Иванов е офицерът от НСО, който според прокуратурата е организирал бандата за поръчкови убийства, ликвидирала брокерката Станка Марангозова по поръчение на бизнесмена Иво Масларов, съобщи „24 часа“. Масларов е син на втория съпруг на бившата социална министърка от кабинета „Станишев“ Емилия Масларова. Дал 50 хил. лв. на бандата, за да убие Марангозова, с която имал финансови спорове. Поръчителят контактувал с подп. Иванов, твърди прокуратурата. Масларов бяга от страната през март и е обявен за издирване.

Офицерът Борис Иванов е член на масонска ложа и има връзки с политици, магистрати, адвокати и висши държавни чиновници. В телефона му пред всяко от имената на високопоставените му приятели пишело „Брат“. Подп. Иванов има над 10-годишен стаж в НСО, охранявал е масови мероприятия и много политици, дори за кратко Ахмед Доган, преди това е работил в столичната криминална полиция.

Физическият убиец се казва Петър Костов – съдят го за изнасилване и отвличане, лежал е в затвора, където се запознал с Георги – и двамата са задържани заедно с подп. Иванов за убийството на Марангозова.

Костов изпълнява мократа поръчка с мотор, купен в интернет от офицера от НСО. След убийството на Марангозова го захвърлил до язовира край софийското село Чепинци.

Задържани са убийството на Марангозова са трима – Борис Иванов, Петър Костов и помагачът Георги. Иво Масларов се издирва.

На снимката: моторът, който е използвал убиецът на Станка Марангозова

Източник на снимкара: ПРБ