Актуално

Арестуваха сина на единия от издирваните затворници

Синът на издирвания затворник Владимир Пелов днес беше задържан в полицията в Ботевград. Уточнява се неговата съпричастност към бягството на баща му. Продължава издирването на избягалите затворници Радослав Колев и Владимир Пело. Двамата са обявени за общодържавно издирване.

Главният секретар на МВР Младен Маринов определи рецидивистите като изключително опасни. От вчера е сформиран щаб от най-добрите специалисти издирвачи. Има засилена охрана на националните граници. През цялата нощ е имало разпити на съкилийници бегълците и други затворници в Софийския затвор.

Владимир Стефанов, синът на Владимир Пелов, бе изведен с белезници днес от полицейското управление в Ботевград.

Владимир Стефанов бе привикан в полицията още вчера към 18:00 часа в полицията в Ботевград. Той е студент, но голяма част от времето си прекарва в Ботевград. В полицията е дошъл със собствения си автомобил, който и сега стои пред управлението. По неофициална информация Владимир – младши е отказал да сътрудничи на органите на реда.

От вчера целият състав на полицейското управление на Ботевград е вдигнат под тревога. Още вчера са започнали да привикват хора, които са били близки с него преди да влезе в затвора. Майката на Владимир Пелов също бе повикана в полицейското управление.

От привиканите вчера няколко души, сред които и местен бизнесмен, няма други задържани, казаха още от полицейското управление.

Кадър: Нова телевизия