В съда

Тръгна по същество делото срещу Йоан Матев за убийството в Борисовата градина

Процесът срещу Йоан Матев, обвинен за убийството на Георги Игнатов в Борисовата градина от 2015-та година, започна по същество.

В съдебната зала бяха разпитани родителите на Георги, както и неговата приятелка Лора, която разказа пред магистратите детайли около смъртта на убития младеж. По думите ѝ, след нападението съученичка на Йоан Матев е изпратила бележка с информация, в която се описва как в деня на убийството обвиняемият е закъснял за училище, преоблякъл се, а след това по настояване на директорката, бил принуден да си извади извинителна бележка, въпреки че нямало такава практика в училището.

В залата стана ясно, че след това Матев отсъствал дълго време. Завърнал се с променен външен вид и видимо не контактувал със съучениците си. Според показания на свидетели, Матев често се е движел с оръжие. В залата се явиха и родителите на убития Георги Игнатов. Те настояват за кръвнина в размер на 400 хиляди лева. Максималната присъда, която Йоан Матев може да получи, е 12 години, защото към момента на извършване на престъплението е бил непълнолетен.

„Дали са слухове или това са факти… това са косвени доказателства, които съдът ще обсъди в тяхната съвкупност така че ще чакаме съдебния акт, за да се съберат всички доказателства и да видим произнасянето на съда какво ще бъде. Аз мисля, че доказателствата, с които сме се запознали в хода на досъдебното производство са в такъв обем, че са достатъчни за постановление на осъдително присъда“, заяви Менко Менков, адвокат на семейството на убития Георги Игнатов.