В съда

Съдът остави в ареста футболния хулиган ранил полицайка

Йордан Исаев – обвинен, че е хвърлил бомбичка по полицаи по време на мача ЦСКА-Левски миналата сряда остава в ареста. Според съда има достатъчно доказателства, че 25-годишният мъж е хвърлил бомбичката и е причинил тежка телесна повреда на Гергана Зашева.

Пострадалата служителка на полицията съобщи, че вече е по-добре. Тя заяви, че не се чувства психически пречупена след инцидента.

Според свидетели Исаев умишлено е хвърлил самоделното взривно вещество към тунела на стадиона, където е имало най-много служители на жандармерията. В залата стана ясно, че обвиняемият е използвал чужди дрехи и маска, за да се прикрие. Те са открити при обиск в дома му.

Според обвинението Йордан Исаев представлява обществена опасност поради характера на тежкото престъпление, което е извършил. Докато съдът мотивираше решението си за наложената мярка стана ясно още, че Исаев е планирал действията си, защото е сменил дрехите си и е сложил маска на лицето си преди да хвърли бомбичката.

В съда младежът се разкая за постъпката си, като поднесе своите извинения за случилото се. „Искам да се извиня на Гергана и да кажа, че много съжалявам”, каза Исаев.

Исаев споделил за извършеното с майка си и приятелката си, които не са подали сигнал до властите.

На 3 май защитата ще обжалва мярката на младежа, като дотогава той ще остане в ареста. Планират още да предложат споразумение на прокуратурата.

24-годишната служителка на Жандармерията Гергана Зашева беше ранена от бомбичката и се наложи спешна операция за спасяване на зрението ѝ. На стадиона беше ранен и още един полицай, но по-леко.

Снимка: бТВ/Ладислав Цветков