Актуално

Много оръжие и пари бяха открити при обиск в дома на Бенчо Бенчев

Голямо количество оръжие и боеприпаси за него са били открити в бургаския общинар от групата на БСП Бенчо Бенчев, който беше арестуван заедно с Димитър Желязков – Митьо Очите в хотел в Истанбул. По първоначална информация полицаи проверяват и автомобилите на бизнесмена, който е съдружник във фирмата „Аркус-Сигурност“, където Желязков е казвал, че е консултант.

Освен Бенчев, южната ни съседка изпрати към България с белезници на ръцете и друго политическо лице, оказало се на едно и също място с Очите – бившият депутат от ДПС Несрин Озун, който има съвместен бизнес с Бенчев. Двамата и още петима през нощта бяха предадени на нашите власти на пункта „Капитан Андреево” и след това – докарани в полицията в Бургас.

По-рано БСП се разграничи от Бенчо Бенчев, който бе избран за общински съветник от листата на социалистите.

Логично се очаква реакция от нас, въпреки че Бенчев не е член на партията. Това е написала в социалната мрежа „Фейсбук“ Корнелия Нинова – председател на БСП, по повод задържането на общинският съветник от Бургас Бенчо Бенчев.

„Поисках информация кога, кой, как и защо е предложил този човек в наша листа преди години. И заваляха съвети: не се намесвай, не взимай отношение, прехвърли отговорността на местната структура, трай си и не понасяй негативи заради решение на предишното ръководство на партията. Разбира се – категорично отхвърлих тези препоръки. Бенчев незабавно трябва да освободи всички постове и да напусне общинския съвет на гр. Бургас“, пише Нинова.

По думите ѝ този случай е образът на икономическо-политическа криминална спойка на интереси и пари. „Той е ярък пример за модела на прехода. И не е единствен в страната. И не само, че няма да послушам съветите – да си мълча и да се сниша, а много категорично ще заявя: няма наши, няма ваши. На този модел трябва да се сложи край“, подчертава още Корнелия Нинова.