Актуално

Несрин Узун станал жертва на добротата на Бенчо Бенчев

Станахме жертва на добротата на Бенчо Бенчев. По този начин днес пред журналисти ексдепутатът от ДПС Несрин Узун обясни замесването на името му и това на зам.-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев с ареста на Митьо Очите. По думите му той и Бенчев често ходели до Истанбул по бизнес дела, а напоследък и по болници заради влошеното здраве на Бенчев.

На 2 август Бенчев по телефона помолил Несрин Узун да запази три стаи на негово име в хотел „Рамада“, но не му казал за кого са. Това било честа практика заради приятелството им и общата им работа. Самият Несрин Узун вече бил от няколко дни в Истанбул по бизнес дела и бил отседнал в друг хотел в отдалечен квартал. Вечерта Бенчев и Узун вечеряли в един от истанбулските ресторанти. След това Узун с неговата кола откарал Бенчев до хотел „Рамада“.

„Когато пристигнахме пред хотела вечерта видяхме, че беше арестуван от турските власти въпросният български гражданин, който се е търсил чрез Интерпол“, каза ексдепутатът.

Узун твърди, че турските полицаи не са ги задържали, а ги помолили да отидат до управлението за изясняване на обстоятелствата около задържания Димитър Желязков: „Ние не сме били задържани от тях в този момент. Оказах им пълно съдействие, защото бях човекът, който владее турски език и превеждах на турските власти. Те неколкократно посочиха, че ние не сме задържани. В последствие се оказа, че българските власти са помолили да бъдем изпратени от тях в България за изясняване на обстоятелствата, поради които ние се намираме там.“

Несрин Узун не отрече, че знае кой е Димитър Желязков, по прякор Очите, но беше категоричен, че не е близък с него и че нямат никакви отношения. Той подчерта, че не е знаел за кого и по какъв повод се резервират стаите в „Рамада“. Каза още, че на по-късен етап е разбрал защо Бенчо Бенчев е бил с Желязков, но не искал да коментира, защото тече следствие.

Кадър: бТВ