Актуално

Бенчо Бенчев излезе от болницата и ще трябва да се яви в прокуратурата

Заподозреният в укривателство Бенчо Бенчев е бил изписан от болницата. Заместник-председателят на общинския съвет в Бургас е бил на силни лекарства заради паркинсон и е излязъл от сърдечна аритмия, съобщи БГНЕС, позовавайки се на свои източници.

На 8 август следствието в Бургас го призова да се яви, за да бъде обвинен в лично укривателство. Районна прокуратура в града е образувала досъдебно производство за това, че в периода от 2 август до 5 август 2018 г. в Истанбул е било „спомогнато на лице, извършило престъпление, да бъде осуетено спрямо него наказателното преследване, без да е имало споразумение с това лице, преди да е извършило самото престъпление“ (чл. 294, ал. 1 от НК). Разследването е срещу Бенчо Бенчев за това, че е спомогнал Димитър Желязков да избегне наказателното преследване. Общинарят e платил хотела в Истанбул, където бяха арестувани хора от групата на Митьо Очите, сред които самият Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун. Също така стана ясно, че с кола на фирмата на зам.-шефа на Общинския  съвет в Бургас, Митьо Очите е влязъл в Турция от Гърция.

Очаква се следващата седмица Бенчев да се яви пред разследващите, за да бъде обвинен.

Вчера от прокуратурата съобщиха, че са възложили на Националната агенция за приходите (НАП) и МВР да извършат проверка на охранителната фирма „Аркус-сигурност Бургас“ и участието в нея на Димитър Желязков-Митьо Очите, както и да се установи свързаните с фирмата лица. Бенчо Бенчев е съдружник в това дружество.

Според управителя на „Аркус секюрити“ Иван Владимиров, Димитър Желязков бил на трудов договор от 2015 г., а основната му задача била да набира клиенти.

Коментарите са затворени.