Системата

Шефът на КПКОНПИ излиза в отпуск докато го проверяват за апартамента му

Председателят на КПКОНПИ Пламен Георгиев излиза в отпуск, докато тече проверката срещу него от прокуратурата. Това се посочва в негово изявление, изпратено до медиите. Днес прокуратурата е започна проверка срещу Георгиев заради негова имотна сделка.

По думите на Георгиев той излиза в отпуск, за да осигури нормалното протичане на проверката и нейната безпристрастност, както и за да няма никакво съмнение, че по какъвто и да е начин би повлиял на резултатите от нея.

Той заявява още, че винаги е спазвал законите и дейността му се е ръководила от високи морални принципи и професионални стандарти. Георгиев заявява, че образуваната проверка е повод да се установи, че никога не е извършвал каквито и да е противоправни действия.

Ние в ГЕРБ сме създали стандарт и когато има такива скандали, дали е депутат, председател на парламентарна група, министър на правосъдие или зам.-министър на спорта, се подава оставка. Това каза по-рано в централата на ГЕРБ премиерът Бойко Борисов по повод на уличените в имотни скандали

Сред тях са съпругата на Лозан Панов, председател на ВКС, синът на Борислав Сарафов, председател на Националната следствена служба и Пламен Георгиев, председател на КПКОНПИ.

„Същото бих препоръчал на замесените в тези скандали сега, но понеже има хора и от съдебната система, те не обичат да бъдат слагани под общ знаменател или са много чувствителни, а аршинът трябва да бъде еднакъв за всички – да излязат в дълъг отпуск, докато различни от тях институции направят проверките“, препоръча премиерът.

„Аршинът и стандартът трябва да бъде един и същ. Или незабавна оставка, или дълъг отпуск, докато не минат проверките и то максимално прозрачни проверки“, заяви Борисов.