Актуално

Закопчаха шефката на митническото бюро в Севлиево

Трима души са задържани при акция на специализираната прокуратура в Севлиево. Тя е по досъдебно производство за действаща от началото на 2017 г. организирана престъпна група с участието на длъжностно лице. Арестувана е началникът на Митническото бюро в града.

През целият ден в Севлиево имаше засилено присъствие на жандармерия и полиция. Претърсени са адреси, иззети са компютри и документи. Сред задържаните е Йорданка Костадинова – началник на Митническото бюро в града.

От изнесената до момента информация става ясно, че Йорданка Костадинова е извършила длъжностно престъпление, оказвайки натиск върху свои колеги заради имотна облага касаеща сина ѝ. Той също е задържан. Арестуван е и мъж, сочен за тартор на група за разпространение на нелегални цигари, а Костадинова му осигурявала чадър.

В качеството си на длъжностно лице шефката на митническото бюро е настоявали пред свои колеги от Горна Оряховица да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина ѝ. На третия задържан е помогнала да избегне наказателно преследване за акцизни стоки без бандерол, които той е съхранявал в дома си, като го е предупредила за предстояща проверка.

Разследването по случая продължава, очаква се да бъдат повдигнати обвинения и на други лица.