Актуално

Проф. Семов: За 30 години загубихме 1/3 от населението си

На 10-ти ноември един лош режим беше сменен с един разсипателен режим, каза в студиото на „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ проф. Атанас Семов, преподавател по право на ЕС и член на Конституционния съд.

Нашата демокрация от последните 30 години доведе до състояние, което загубихме 1/3 от населението си. Няма такъв феномен в друга държава, изминаваща прехода. Няма нужда от друга присъда, освен тази. Това е достатъчно доказателство. Имиграцията продължава, млади българи продължават да напускат страната. Това каза проф. Семов по повод 10-ти ноември. По думите му има драматично негативни тенденции в развитието на България през последните 30 години.

„Имаме поне 4-5 негативни тенденции – демографската катастрофа, редом с нея е застаряването на населението. В България един работещ издържа 1,6 неработещи. След 10 години това означава пълен разпад на социалната система. Образованието е в пълна катастрофа. Чудесно е, че с е повишиха заплатите на учителите. Странно е, че един начален учител получава повече от един университетски преподавате“, каза проф. Атанас Семов.

Според него 10-ти ноември само формално е донесъл демокрацията.

Снимка БГНЕС