Актуално, В съда

Апелативният съд потвърди мярката на Антон Божков – парична гаранция от 1 млн. лева

Апелативният съд потвърди мярката на Антон Божков – парична гаранция от 1 милион лева, предаде NOVINI.BG.

Припомняме ви, че синът на хазартния бос Васил Божков поиска мярката му да бъде променена в по-лека и паричната гаранция, която трябва да плати да е по-малка. Съдът обаче отхвърли искането.  На излизане от сградата Антон Божков отново отказа да говори пред журналисти.

Апелативният спецсъд реши бившата сътрудничка на Васил Божков Йоана Чолакова да остане в ареста. Мярката ѝ не подлежи на обжалване.
Според свидетелски показания, Чолакова е била връзката между Васил Божков и сводниците, както и между него и иманярите. Според обвинението Васил Божков и синът му – Антон имат обща фирма, а капиталът ѝ е от заеми, дадени от дружества на Васил Божков.

Самият Васил Божков е с повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди.

Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече изпрати документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му – Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.