Системата

Стартира поредна процедура за избор на председател на Софийския градски съд

На 13 март съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) направи първи неуспешен опит да избере председател на най-големия окръжен съд у нас. В резултат от това вчера съдебните кадровици откриха нова процедура за избор на титуляр на Софийски градски съд (СГС).

При първия опит за избор на ръководител кандидатите първоначално бяха трима – Величка Цанова, Евгени Георгиев и Светлин Михайлов. Малко след като подаде документите си за участие в конкурса Цанова се отказа от надпреварата по лични прични.

Съдебните кадровици пък не избраха нито Георгиев, нито Михайлов за председател на СГС, след повече от шест часа дебати и така най-големият окръжен съд у нас остана под ръководството на досегашния и.ф. председател на съда Десислава Попколева.

СГС остана без ръководител през октомври м.г., след като Калоян Топалов изненадващо и без обяснение подаде оставка и бе временно оглавен от Попколева, която обаче досега не се е кандидатирала за титуляр.

Предстои да стане известно дали двамата кандидати от първия неуспешен избор ще депозират повторно документите си за участие в конкурса, каквато заявка за себе си даде още през март Евгени Георгиев.

Междувременно процедури за избор на административни ръководители, заради изтичане на мандат на титулярите, бяха открити и във Военен съд – София, Районен съд – Пловдив и Районен съд – Сандански.

Коментарите са затворени.